Bier

Gebrouwen om van te houwen
Meer dan 750 soorten bier van de bekende brouwerijen, maar ook van kleine regionale brouwerijen. Een fris blond biertje of juist een donkere triple met een volle smaak. Een fruitige IPA of stevig bruin bier. Ook Beunings bier is aanwezig: triple, blond, bruin en quadrupel. Regionale brouwerijen zoals De Hemel, Oersoep en Mannenpap. Maar bieren van De Blauwe IJsbeer, 't IJ en De Goudale staan ook in mijn winkel. Waar mogelijk probeer ik limited editions en Barrel aged-bieren in te kopen als aanvulling op het bestaande assortiment. Hou je van speciaal bier, dan nodig ik je graag uit om een kijkje te nemen in onze bierhoek voor menig man een grote snoepwinkel.
Korte karakterschets
Bier
Bier
Bier

Korte karakterschets

Blond bier
Blond bier dankt zijn naam aan de goudgele, ofwel blonde, kleur. Dit bovengistende biertype is lekker fris en toegankelijk. Het alcoholpercentage varieert meestal tussen de 6 en 7%.

Donker bier
Dubbel bier is een traditioneel abdijbier dat meer ingrediënten bevat dan een blond (of enkel) bier. Dubbel wil echter niet zeggen dat het een verdubbeling van de vergistbare suikers betreft. Het is een typisch Belgische klassiek type speciaalbier van 6.5 tot 7.5% alcohol.

Witbier
Witbier heeft als basis behalve tarwemout ook gerstemout en diverse kruiden. De biersoort is van hoge gisting en het alcoholpercentage ligt meestal tussen 5 en 6%. Weizen bier is een Duits, bovengistend tarwebier. Een Hefe Weizen is een ander type bier dan een witbier, het wordt namelijk volgens het Reinheitsgebot gebrouwen.

IPA
India Pale Ale (IPA) is een bierstijl binnen de categorie Pale Ale. IPA speciaalbier onderscheidt zich door het fruitige, bloemige aroma en de bittere smaak. Binnen de bierstijl IPA zijn er nog veel verschillende India Pale Ales te onderscheiden, bijvoorbeeld een New England IPA of een Black IPA.

Tripel
Een tripel is een meestal goudkleurig en zwaar bovengistend bier. Het alcoholpercentage ligt tussen de 7 en 11%. Dit hoge alcoholpercentage ontstaat doordat er veel mout wordt gebruikt en er veel suikers worden vergist. Sommige tripels hebben een kruidig aroma, doordat er kruiden als koriander en sinaasappelschil en/of speciale aromahopsoorten worden toegevoegd. Tripel bier bevat meestal meer koolzuur dan pilsener.

Stout
Stout is een donkere biersoort oorspronkelijk afkomstig uit Engeland. Er bestaan zowel een boven- als ondergistende varianten. Er wordt gebrouwen met geroosterde mout.

Porter
Porter is een donker type bier. Het is een afgeleide van bruin bier, gemaakt met geroosterde mout en veel hop. Je vindt in dit bier tonen van koffie en chocolade.Bekijk ook de pagina's Wijn, Whiskey en Gedistilleerd.
De Toog spaarkaart
De Toog steunt onderstaande verenigingen
carnavalsvereniging Voetbalvereniging EwijkMHC BeuningenKorfbalvereniging NASBeuningse BoysVrienden van de Alde SteegCarnavalsvereniging de Plekkers
Volg De Toog